Steun mijn onderzoek 2019 succesvol!

Alle acties succesvol

5 talentvolle onderzoeksteams hadden 8 weken om geld op te halen voor baanbrekend hartonderzoek. Zij hebben alles gegeven en hebben zo allemaal succesvol 25.000 euro opgehaald. Deze bedragen worden nu door de Hartstichting verdubbeld.  

 

Bedankt voor jouw steun

Zonder jouw steun was dit niet mogelijk geweest! We wensen de onderzoekers veel succes met hun grensverleggende hartonderzoek.

 

 

> Naar het overzicht

Meer over onderzoek van de Hartstichting

 

> Hoe werkt Steun mijn onderzoek?

Lees meer Lees minder

€ 286.815 Opgehaald

van totaal € 250.000 (114%)
€ 143.408 dankzij Donaties € 143.408 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Bekijk alle

Harten kweken op een chip

Deze actie is geslaagd! Je kunt niet meer doneren. Wij feliciteren onderzoeker Verena Schwach van harte met het behalen van deze geweldige prestatie en wensen haar veel succes met het onderzoek!   "Het is een wonder om kloppende hartspiercellen op een chip te zien. Dit kan levens redden!" Verena Schwach, Universiteit Twente Levende hartspiercellen laten groeien op een chip. Dat is nu mogelijk. Door deze “hart-op-een-chip” bootsen we de ziekte van de patiënt zo goed mogelijk na. Het doel is om nieuwe medicijnen te ontdekken voor een betere behandeling. Zo kunnen we hartstilstanden, herseninfarcten en hartfalen voorkomen. Zonder jouw steun kan mijn onderzoek niet van start. Draag bij en zorg dat dit onderzoek er komt!   Leven in onzekerheid In Nederland leven bijna 400.000 mensen met boezemfibrilleren en duizenden mensen krijgen jaarlijks kamerfibrilleren. De impact van dit soort aandoeningen is groot. Hartritmestoornissen kunnen leiden tot een hartstilstand, herseninfarct of hartfalen. De patiënt kan er zelfs aan overlijden.   Hartritmestoornissen nabootsen Door levende hartspiercellen op een chip te kweken, kunnen we hartritmestoornissen nabootsen. We kunnen ze opwekken met prikkels en proberen te stoppen met medicijnen. Zo kunnen we onderzoeken welke behandeling werkt bij welke patiënt of patiëntengroep.   Behandeling op maat Dit onderzoek werkt toe naar een behandeling op maat. Zo kunnen patiënten met een hartritmestoornis veel beter worden behandeld en is hun kans op een gezond leven en overleven veel groter!   Maak het verschil Het is zo belangrijk dat dit onderzoek er komt. Mijn moeder heeft een hartritmestoornis en ik zie hoe groot de impact op haar leven is. Help haar en vele anderen met deze heftige aandoening. Steun mijn onderzoek!  
Harten kweken op een chip

De app is klaar!

19-11-2020 | 08:48

Beste donateurs,

Goed nieuws: de app is klaar! Het afgelopen jaar heb ik samen met cliënten en herstelcoaches van Lister (de organisatie waar het onderzoek zal plaatsvinden) en het bedrijf IJsfontein gewerkt aan de ontwikkeling van de Muva app. We zijn heel erg blij met het eindresultaat. De app zal aankomende april gebruikt worden door de cliënten en herstelcoaches van Lister (het onderzoek begint namelijk eerst met een controleperiode).

Het leuke is dat je de Muva app ook zelf kunt downloaden in de App store of de Google Play store en zelf aan de slag kunt met jouw beweegdoelen.

Groeten,

Lisanne 

Geplaatst op: Levens verlengen met beweeg-app
Lees meer | Bekijk alle