Een doorbraak in hartonderzoek ligt in jouw handen

Kies hier je favoriet uit onze nieuwe selectie grensverleggende onderzoeken

 

De keuze is aan jou

5 talentvolle onderzoekers hebben 8 weken om geld op te halen voor baanbrekend hartonderzoek.

Een doorbraak ligt in jouw handen

Bij 25.000 euro kan hun onderzoek van start. Welk onderzoek mag echt niet op de plank blijven liggen? Maak je keuze. 

Kies een onderzoek


De Hartstichting verdubbelt elke euro

Als de actie slaagt verdubbelt de Hartstichting het hele bedrag naar 50.000 euro. Het is alles of niets. Welk onderzoek krijgt jouw support?

 

Kies een onderzoek

 

> Hoe werkt het?

 

Lees meer Lees minder

€ 23.963 opgehaald

van totaal € 250.000 (9%)
€ 11.981 dankzij Donaties € 11.981 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Doneren kan nog
Bekijk alle projecten

Help de hartfalenpatiënt

"Continu dorst hebben is heftig en misschien zelfs onnodig!" Dr. Roland van Kimmenade, cardioloog bij Radboud UMC en verpleegkundig specialisten Lisette Baltussen en Marjolein Verdijk. Hartfalenpatiënten krijgen vaak het advies om tegen de klachten minder vocht te drinken. Maar een vochtbeperking is lastig, de patiënt heeft continu dorst. Daarom willen we voor eens en voor altijd onderzoeken of minder drinken wel zin heeft. Jouw bijdrage helpt alle hartfalenpatiënten!   Doneer nu   Last voor de hartfalenpatiënt Patiënten met hartfalen gaan vaak steeds verder achteruit. Daarbij moeten ze dan elke dag weer bijhouden hoeveel ze drinken. Ze hebben veel dorst, het is zwaar en confronteert hen constant met hun ziekte. Soms nemen patiënten ijsblokjes of kauwgom tegen de dorst of ze deppen hun mond met een nat washandje. Dit onderzoek kan een deel van deze ziektelast wegnemen en hun levenskwaliteit verbeteren.   Onderzoeken of minder drinken werkt Om te onderzoeken of minder drinken echt nodig is, splitsen we zo’n 500 hartfalenpatiënten op in 2 groepen. De ene groep drinkt maximaal 1,5 liter vocht per dag, zoals nu gebruikelijk is. De andere groep mag onbeperkt drinken. De impact van deze aanpassing controleren we nauwkeurig om conclusies te kunnen trekken voor alle patiënten.   Direct resultaat Zorgt onbeperkt drinken niet voor meer klachten en wel voor een betere levenskwaliteit? Dan is de vochtbeperking niet nodig. Zo helpen we de patiënt van een zware last. Het resultaat van dit onderzoek kan onmiddellijk worden toegepast!   Maak het verschil De ziekte zelf is al heftig genoeg, dus het is tijd om hun dorstlast te verlichten. Al met 25.000 euro kan ons onderzoek van start. Steun dit onderzoek!
Help de hartfalenpatiënt

Ilustratie 'Elsewhere' van Sjoerd van Leeuwen

21-10-2019 | 16:31 Beste donateurs, Hierbij een voorbeeld van de illustratie van Sjoerd van Leeuwen. Sjoerd staat met zijn werk wekelijks in De Volkskrant, NRC en De Standaard. En wellicht hangt hij binnenkort bij jou in de woonkamer!Jij blij, ik blij! Groeten, Lisanne     Geplaatst op: Levens verlengen met beweeg-app
Lees meer | Bekijk alle