Women's Empowerment: samen sterk voor hart- en vaatziekten

This is the fundraising page of Sandra Jansen
Normal 6fc6b743106e582f4cf07113b08d00c149e06203

€ 680 raised

from € 3.000 (22%)
€ 340 thanks to Donations € 340 thanks to Hartstichting Verdubbelaar
Fundraising page closed

Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen!

Als lid van het onderzoeksteam steun ik natuurlijk dit onderzoek naar mindfulness bij hart- en vaatziekten.

Ik hoop dat jij ons ook steunt.

 

Waarom iets nieuws voor hart- en vaatpatiënten?

Als jonge dokter weet ik dat artsen binnen de huidige zorg vooral gericht zijn op ziekte. De zorg draait om het behandelen van zieke patiënten. Langzaam maar zeker begint er steeds meer aandacht te komen voor gezondheid. Als je het over gezondheid hebt, dan wil je ziektes voorkomen. En als je al een ziekte hebt, dan wil je proberen zo goed en gezond mogelijk te leven ondanks die ziekte. Het is dan héél belangrijk dat je een goede kwaliteit van leven hebt, of simpel gezegd 'dat je lekker in je vel zit'. 

Het wordt tijd dat er méér aandacht komt voor de persoon, voor gezondheid en voor kwaliteit van leven in plaats van aandacht voor de ziekte alleen.

 

Mindfulness

Als je mindfulness op google opzoekt komen er allerlei definities voorbij. Misschien denk je meteen aan wierrook, boeddha's en een gong. De vorm van mindfulness die we in dit onderzoek gaan aanbieden heeft niets met zweverig gedoe te maken. Het leert je om te gaan met de uitdagingen van het leven en van je eventuele ziekte.

Ik denk dat mindfulness voor iedereen iets anders kan betekenen, want het hangt af van je doel. Zelf doe ik ook aan mindfulness en het helpt mij vooral om in balans te blijven. Je leert een soort innerlijke rust op te zoeken, een rust die er eigenlijk altijd al is maar die je soms moeilijk kan vinden. Op die manier kan ik beter omgaan met bijvoorbeeld stress of moeilijke situaties.

Ik geloof in ieder geval dat iedereen er baat bij kan hebben en dat het een hele goede manier is om mensen met hart- en vaatziekten te helpen om de kwaliteit van leven te verhogen. Er zijn al veel studies gedaan die aantonen dat mindfulness werkt bij mensen met psychische problemen (bijv. depressie of angst) en met verschillende ziekten (bijv. chronische pijn of kanker). Wij willen onderzoeken of het ook zo goed werkt bij mensen met hart- en vaatziekten.

 

Krav maga

Om dit onderzoek mogelijk te maken is geld nodig. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je doneert en als je wilt kun je daar iets voor terug krijgen (zie rechts).

Ik wil graag de workshop 'empowerment for women' aanraden. Deze workshop duurt 3 uur en is gebaseerd op Krav Maga (een Israelisch zelfverdedigingssysteem). Het is geschikt voor álle vrouwen, je hoeft geen topconditie of ervaring met zelfverdediging te hebben! Je zult onder andere een aantal eenvoudige technieken leren om jezelf te verdedigen tegen veelvoorkomende manieren van lastig vallen (bijv. iemand die je arm vastpakt of je tegen de muur probeert te duwen). De workshop wordt verzorgd door Marc Driessen, een enthousiaste en geduldige krav maga instructeur die o.a. wekelijks de women's only krav maga class geeft in Eindhoven (Powerhouse 040). 

Ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk vrouwen tijdens deze workshop te zien, we gaan er samen iets moois van maken!
Dus schrijf je in voor de workshop!

 

Alvast bedankt voor de steun!

 

Liefs,

Sandra

 

 

Persoonlijk bedankje

Een persoonlijk bedankje van Ellen voor jouw bijdrage.

35 donors

Een persoonlijk bedankje met Hartstichting hammamdoek

Een persoonlijk bedankje van Ellen voor jouw bijdrage met exclusieve Hartstichting hammamdoek (zolang de voorraad strekt).

21 donors

Rondleiding tentoonstelling ‘Chinese reis’ in de Kunsthal

Fotograaf Eli Dijkers geeft een rondleiding door zijn tentoonstelling ‘Chinese reis’ in de Kunsthal van Rotterdam. (datum nader te bepalen tussen juni en september 2018)

16 donors

Boek ‘Beter nu’ met persoonlijke boodschap

Breng mindfulness in je leven met het boek ‘Beter nu’ van Rob Brandsma, psycholoog, orthopedagoog, mindfulnesstrainer en directeur van het Centrum voor Mindfulness.

5 donors No longer available

Boek ‘Mindful werken’ met persoonlijke boodschap

In 8 stappen je werkdruk de baas met ‘Mindful werken’, werkboek voor mindfulnesstraining in organisaties. Auteur Wibo Koole is politicoloog, organisatieadviseur, mindfulnesstrainer en directeur van het Centrum voor Mindfulness.

5 donors No longer available

Workshop ‘Empowerment for women’

3-uur durende workshop zelfverdediging voor vrouwen gebaseerd op het Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga. (1 x in Rotterdam en 1 x Eindhoven, datum nader te bepalen)

14 donors

Workshop mindfulness voor zorgprofessionals

Workshop van 1,5 uur over hoe mindfulness bij kan dragen aan zorg voor jezelf, aan plezier in je werk en aan de kwaliteit van zorg die jij levert door Barbara Doeleman, expert op het gebied van integratie van mindfulness & compassie in zorg en organisatie en verbonden aan de Academie voor Medisch Specialisten. (Datum: 12 sept 2018 vanaf 17.00 uur in het Erasmus MC)

7 donors No longer available

Ashtanga yoga (exclusief voor medewerkers Erasmus MC)

10 yogalessen van 1,5 uur in het Erasmus MC aansluitend aan het werk (dag en tijdstip in overleg). Een fysiek uitdagende vorm van yoga.

4 donors

Yin yoga (exclusief voor medewerkers Erasmus MC)

10 yogalessen van 1,5 uur in het Erasmus MC aansluitend aan het werk (dag en tijdstip in overleg). Een ideale manier om te ontspannen, aanbevolen voor iedereen!

2 donors
Most popular

Exclusief persoonlijk yogatherapie programma

Ellen stelt een op maat gesneden yogatherapie programma voor je samen in een sessie van 1,5 uur. Inclusief oefenprogramma voor thuis en follow-up consult. (datum in overleg)

10 donors No longer available

Exclusief persoonlijk yogatherapie programma

Yogatherapeute Manon Simonis stelt een op maat gesneden yogatherapie programma voor je samen in een sessie van 1,5 uur. Inclusief oefenprogramma voor thuis. (locatie: Yogaplace in Limburg, datum in overleg)

2 donors No longer available

Introductie mindfulness op locatie

Maak kennis met mindfulness binnen jouw bedrijf of organisatie. Introductieworkshop met een lezing (45 minuten) en mindfulnesstraining (45 minuten) bij jou op locatie. (datum in overleg)

4 donors

Jouw logo op website Hartstichting

Het logo van jouw bedrijf vermeld als sponsor op de projectpagina.

1 donor

Combi: Logo & Introductie mindfulness

Jouw bedrijf of organisatie wordt vermeld als sponsor op deze projectpagina én je krijgt de introductieworkshop mindfulness bij jou op locatie.

3 donors

I want to choose my own amount