Problemen in de kleinste hartvaatjes zichtbaar maken via nieuwe techniek

Streefbedrag behaald

€ 60.134 Opgehaald

van totaal € 60.000 (100%)
€ 30.067 dankzij Donaties € 30.067 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Afgesloten

Update:

Geweldig! We hebben het gehaald! Dankzij alle gulle donaties kan ons onderzoek naar het beter zichtbaar maken van de kleinste hartvaatjes met een nieuwe scan van start gaan. Ontzettend bedankt allemaal!

Maar wij willen ook graag ons onderzoek uitbreiden. De deadline voor deze crowdfunding is al over een paar dagen en met € 5.000 extra kunnen wij het aanvullende werkplan ook uitvoeren.

Want de Hartstichting verdubbelt dit bedrag naar €10.000. Dus help je ook mee om ons verhoogde doelbedrag van €60.000 te halen?

------------------------------------------------------------------

Dr. Ed Eringa en Dr Yolande Appelman, VUmc Amsterdam

Een nieuwe techniek die problemen in de kleinste bloedvaten van het hart opspoort. Dat willen wij met ons onderzoek bereiken. Zodat we kunnen voorkomen dat vooral vrouwen onverwacht slachtoffer worden van een hartinfarct.

Je komt met pijn op de borst in het ziekenhuis terecht. Tijdens de hartkatheterisatie is er geen vernauwing in de kransslagaders te zien, die je klachten kunnen verklaren. Je wordt zonder diagnose naar huis gestuurd, maar je vertrouwt het niet. Een aantal maanden later krijg je een hartinfarct.

Dit gebeurt helaas maar al te vaak, vooral bij vrouwen. Wij willen daar een einde aan maken met ons onderzoek.

Kleinste bloedvaatjes
Als er geen ernstige vernauwingen zijn in de kransslagaders, kan de oorzaak van de hartklachten liggen bij de kleinste bloedvaten die het hartweefsel van zuurstof voorzien.

We hebben alleen nog geen goede technieken om deze vaatjes in beeld te brengen. Dus kunnen artsen niet goed vaststellen dat er iets mis is met deze vaatjes. Deze patiënten moeten ze nu zonder diagnose naar huis sturen, wetend dat ze kans lopen alsnog een hartinfarct te krijgen.

Niet goed gevuld met bloed
Bij deze patiënten zijn de kleinste bloedvaatjes waarschijnlijk niet goed gevuld met bloed. Wij willen een nieuwe techniek ontwikkelen om dat te meten.

Echo vergelijken met nieuwe scan
Daarvoor willen we bij deze patiënten een echo van het hart maken, waarbij we vaatverwijders en contrastvloeistof toedienen. Zo kunnen we goed zien hoe het bloed de bloedvaatjes vult.

Vervolgens kijken we of deze metingen overeenkomen met speciale MRI-scans van het hart. Met deze nieuwe scans zouden we dan snel en zonder belasting voor de patiënt in beeld kunnen brengen hoeveel bloed zich in de kleinste vaatjes bevindt.

Behandeling testen
Met de nieuwe techniek willen we ook onderzoeken welke behandelingen de allerkleinste bloedvaatjes beter laten werken.

Bij mensen waarbij de bloedvaatjes te veel samentrekken, kunnen we kijken of medicijnen die de vaatjes verwijden dit verhelpen. En bij mensen die te weinig haarvaatjes hebben, kunnen we medicijnen toedienen die nieuwe bloedvaatjes laten groeien.

Help mee!
Help je ons deze nieuwe scan te ontwikkelen? Daarmee help je heel veel mensen, vooral vrouwen. Zonder jouw hulp kan het onderzoek niet doorgaan. De Hartstichting gelooft in ons onderzoek, en verdubbelt het bedrag als we 25.000 euro binnen halen. Steun daarom ons onderzoek! Elke euro brengt de oplossing voor het vrouwenhart dichterbij. Dankjewel!

 

Als je het onderzoek van Dr. Yolande Appelman en Dr. Ed Eringa steunt, krijg je bij bepaalde bedragen een tegenprestatie. Doneren zonder tegenprestatie is ook mogelijk, klik daarvoor op de knop 'Doneer nu' en vul het bedrag in dat je wilt doneren. 

De tegenprestaties zijn te vinden onder het kopje 'Kies een bedrag'. Hieronder vind je meer informatie over de tegenprestaties.

Donatie €10
Persoonlijk bedankje van Yolande en Ed

Donatie € 20
Persoonlijk bedankje en inclusief speldje Dress Red Day, het fraaie rode jurkje

Donatie €40
Ontvangt u een door Yolande gesigneerd boekje over “Het Vrouwenhart” 2de editie (20 exemplaren beschikbaar)

Donatie € 50 pp
Hoe fit bent u nu? Individuele fitheidstest door Ed bij de afdeling Fysiologie VUmc (max aantal plaatsen: 20)
Hoe staat uw lichaam ervoor? Topsporter, werk aan de winkel of fitter dan u altijd dacht? Bij deze test meten we uw fitheid door onder andere uw maximale zuurstofopname tijdens inspanning (VO2max), maximale hartslag en vetpercentage te bepalen. Maximaal aantal plaatsen 20 personen. Te verzilveren voor oktober 2018
Donatie €60
U ontvangt een door Yolande gesigneerd boekje “Het vrouwenhart” inclusief een persoonlijke boodschap en uniek Dress Red Day speldje (20 exemplaren beschikbaar)

Donatie €75 pp
Een boks-clinic in Amsterdam door een ex-bokser (professional) met monitoring van hartslag door Polar. Maximaal 6 personen per team. Individueel aanmelden is mogelijk
Altijd al willen boksen maar nooit de stap durven te zetten? Dit is nu uw kans om er op los te slaan. U leert de kneepjes van het vak van een professionele ex-bokser. De clinic vindt plaats op Amsterdam IJburg, in sportcentrum Life & Kicking te besteden voor oktober 2018. Gaat door indien zich tenminste 4 personen aangemeld hebben. Je kunt even een kijkje nemen op lifeandkicking.nl. Eva Besnyöstraat 29; 1087 KR Amsterdam.

Donatie €75
Een stoppen met roken coaching gesprek (indien gewenst met hypnose-sessie) door ervaren rookstop coach/hypnosetherapeut. In te zetten in Stoptober (oktober) 2018!
Stoppen met roken: dat is moeilijk maar zo belangrijk! En bij vrouwen is de lichamelijke schade van roken nog groter dan bij mannen. Met deze coach kunt u het eerste gesprek aangaan, waarin u handvatten krijgt om een start te maken met stoppen met roken. U kunt indien u wenst in hypnose (dit werkt bij sommige mensen goed als extra ondersteuning). Wilt u na dit gesprek van 1-1.5 uur nog verdere coaching, dan kan dat natuurlijk ook bij deze coach. Meer informatie en plannen van gesprek kan via Hester.Zonnenschijn@gmail.com of via 06-57344366. Maximaal voor 2 personen beschikbaar, dus mis deze kans niet!

Donatie €100 pp
Demonstratie in VUmc door Ed over de werking van uw eigen hart- en bloedvaten. Max aantal deelnemers: 25
Met demonstraties met geavanceerde technieken die in het ziekenhuis worden toegepast, bieden we u een uniek kijkje in uw eigen lichaam, met name natuurlijk uw hart en bloedvaten. Wist u dat u uw allerkleinste haarvaatjes zelf binnen een minuut zichtbaar kunt maken? Dat uw hartslag elke paar seconden op en neer vliegt? Dat en meer gaan we bij uzelf laten zien met een aantal verbazingwekkende demonstraties. Maximaal aantal personen is 25, het gaat door indien er tenminste 10 personen zijn.

Donatie €100
2 kaartjes voor de 50+ beurs met 2 tickets voor het concert van De Drie Baritons na afloop voor een dag en avond naar keuze 18 t/m 22 september 2018, Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker halen het beste in elkaar naar boven en introduceren daarbij gelauwerde sopranen Janine Kitzen en Aylin Sezer voor de hoogste noten. Geniet van de mooiste operette melodieën, klassieke opera aria’s, tijdloze musicalsongs en onvergetelijke internationale en Nederlandse evergreens.

Donatie €125
Een overnachting voor 2 personen in het centrum van het pittoreske watersportdorp Heeg (Friesland) gelegen aan het water, periode juli-september 2018
In het pittoreske dorpje Heeg (Friesland) kunt u heerlijk samen bijkomen van de drukte in de stad. Een nachtje in het gezellige huisje doet u alle zorgen weer vergeten. Plannen in overleg, ontbijt is in de buurt makkelijk te nuttigen.Donatie €125 pp
Veel stress op het werk of privé? Deze top mediator/coach in Oisterwijk (of omgeving) kan je in 1.5uur helpen weer in balans te komen. Te besteden voor 31 dec 2018
Iedereen kent het wel: die collega die jou steeds dwars zit, of al dat werk dat op je bordje wordt gelegd. Het helpt om even alles weer op een rijtje te zetten en weer in juiste perspectief te zien. Deze topcoach kan je daarbij in een gesprek van 1.5uur weer op weg helpen en misschien smaakt het wel naar meer?
Mag tot op een half uur van Oisterwijk worden ingeboekt, dus kan/mag op locatie. Aangeboden 1 coaching gesprek per persoon, max 2x beschikbaar.

Donatie €150
Een super relaxte schoonheidsbehandeling van 1.5 uur door professionele schoonheidsspecialiste in Oisterwijk (Brabant), te verzilveren voor 31 dec 2018
Nooit tijd voor jezelf, of gunt u een vriend/vriendin een ontspannen moment? Bij deze ervaren schoonheidsspecialiste kunt u heerlijk relaxen en krijgt een speciale schoonheidsbehandeling inclusief verven wenkbrauwen of wimpers en rug massage! De behandeling vindt plaats in Oisterwijk bij praktijk Petra Pijnappel Huidverzorging&Ontspanning, petrapijnappel.nl

Donatie €150 pp (of als groep van 15 personen €2250)
Unieke kans voor een fraaie sloepentocht voor 15 personen in Heeg (Friesland) te besteden in periode juli-september 2018
Echt er even tussen uit met je vrienden of met de afdeling als bedrijfsuitje. Een echte sloepentocht in het fraaie Friesland. Deze actie liefst als groep reserveren, maar meerdere groepjes kan/mag ook. Datum wordt vooraf vastgelegd in periode juli-september.

Donatie €175 pp (of als groep van 6 personen €950 euro)
Een dagdeel varen voor 6 personen met luxe sloep op de fraaie Amsterdamse grachten, te besteden voor okt 2018
De Amsterdamse grachten: wie wil daar nu niet eens op varen? Romantisch met een hapje en drankje de mooiste plekjes bevaren en de stad eens van de nautische kant bekijken. De kapitein van de sloep vaart uw gezelschap graag rond en vertelt de mooiste verhalen. Boeken voor okt 2018.

Donatie €500 (bedrijven)
Laat zien dat uw bedrijf het gezonde vrouwenhart steunt! Uw naam en logo op de website geven blijk van uw betrokkenheid bij volksgezondheid en die van uw werknemers, met een positieve uitstraling op uw organisatie. Onze website en naam en logo van uw bedrijf worden door ons verspreid over een groot netwerk van particulieren en professionals, met regelmatige updates over de voortgang van onze actie. Een unieke kans om maatschappelijk verantwoord ondernemen te koppelen aan publiciteit voor uw bedrijf bij een breed publiek.

Donatie €700
Prachtig schilderij op plexiglas geprint, van natuur of gezicht of foto.  
Een waar kunstwerk, en u mag aangeven wat u wilt laten maken. Deze kunstenares kan (bijna) alles, als u een foto heeft van uw dierbare, vriend(in) of van iets/iemand anders dan kan dit worden gemaakt. Kijk op de website van Rona Koot ronakoot.com en geef in overleg aan wat u wilt. Een mooie verrassing, zie hier een voorbeeld!

Donatie €1950
Een prachtige ring! Briljant diamanten Alliance 0.5ct gezet in geel, wit of rood gouden ring aangeboden door Jesse Jewelry Amsterdam
Deze prachtige ring past als gegoten! Wordt aangeboden door een vakvrouw met haar hart op de goede plaats. Een mooi cadeau voor uzelf of voor uw vriendin! Daar maakt u goede sier mee!
Voor een idee over de stijl van Jesse Jewelry zie verder jesse.nl besteden < oktober 2018.

Donatie €2500 of €3500
Unieke lezing op locatie: dr Yolande Appelman komt langs bij uw bedrijf om u alles te vertellen over de M/V verschillen in hart- en vaatziekten
Zij is een van de experts in NL met betrekking tot het vrouwenhart. Zij geeft diverse lezingen over dit onderwerp waarbij u veel nieuws te weten komt over de verschillen tussen mannen en vrouwen, gezondheid, risicofactoren, symptomen en verschillen in het ziektebeeld. Ook uw bedrijf kan hiervan profiteren, vrouwen zijn belangrijk voor uw bedrijf en gezonde werknemers zijn u veel waard. Wat is belangrijk te weten over zwangerschap, menopauze, leefstijl en stress?
Boek deze tegenprestatie en u zult niet teleurgesteld zijn! Voor 3500euro wordt uw logo op de website geplaatst en wordt verspreid over een groot netwerk van particulieren en professionals, met regelmatige updates over de voortgang van onze actie.

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk bedankje

Persoonlijk bedankje van Yolande en Ed

29 donateurs

Persoonlijk bedankje met exclusief red dress speldje

Persoonlijk bedankje met exclusief red dress speldje van de Hartstichting (zolang de voorraad strekt)

54 donateurs

Door dr. Yolande Appelman gesigneerd boekje over “Het Vrouwenhart”

Door dr. Yolande Appelman gesigneerd boekje over “Het Vrouwenhart”

20 donateurs Niet meer beschikbaar

Individuele fitheidstest door Ed bij de afdeling fysiologie VUmc

Individuele fitheidstest door Ed bij de afdeling fysiologie VUmc

20 donateurs Niet meer beschikbaar

Gesigneerd boekje over “Het vrouwenhart” met persoonlijke boodschap + red dress speldje

Door dr. Yolande Appelman gesigneerd boekje over “Het vrouwenhart” inclusief een persoonlijke boodschap en met exclusief red dress speldje

20 donateurs Niet meer beschikbaar

Een exclusieve boks-clinic

Een exclusieve boks-clinic in Amsterdam voor één persoon door een professioneel ex-bokser met monitoring van hartslag door Polar

6 donateurs Niet meer beschikbaar

Een stoppen met roken coaching gesprek

Een stoppen met roken coaching gesprek (indien gewenst met hypnose) met ervaren coach

2 donateurs Niet meer beschikbaar

Demonstratie in VUmc door dr. Ed Eringa

Demonstratie in VUmc door dr. Ed Eringa over de werking van uw eigen hart- en bloedvaten

15 donateurs Niet meer beschikbaar

2 kaartjes voor de 50+ beurs met 2 tickets voor het concert van De Drie Baritons

2 kaartjes voor de 50+ beurs met 2 tickets voor het concert van De Drie Baritons na afloop voor een dag en avond naar keuze 18 t/m 22 september 2018, Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker halen het beste in elkaar naar boven en introduceren daarbij gelauwerde sopranen Janine Kitzen en Aylin Sezer voor de hoogste noten. Geniet van de mooiste operette melodieën, klassieke opera aria’s, tijdloze musicalsongs en onvergetelijke internationale en Nederlandse evergreens.

1 donateur Niet meer beschikbaar

Een overnachting voor 2 personen in Friesland

Een overnachting voor 2 personen in het centrum van het pittoreske watersportdorp Heeg (Friesland) gelegen aan het water, periode juli-september 2018

4 donateurs Niet meer beschikbaar

Coaching sessie ter vermindering van stress

Last van stress? Coaching sessie van 1,5 uur door een top mediator/coach in Oisterwijk (of omgeving) om weer in balans te komen.

2 donateurs Niet meer beschikbaar

Een zeer exclusieve en relaxte schoonheidsbehandeling

Een zeer exclusieve en relaxte schoonheidsbehandeling van 1,5 uur door professionele schoonheidsspecialiste in Oisterwijk

1 donateur Niet meer beschikbaar

Met een luxe sloep door de Amsterdamse grachten

Een middag of avond varen voor max 6 personen met luxe sloep door de fraaie Amsterdamse grachten (zomer/najaar 2018, 1 boottocht beschikbaar) De bijdrage is € 175 per persoon of € 950 voor een groep van 6 personen.

6 donateurs Niet meer beschikbaar

Vermelding bedrijfsnaam met logo op deze website

Vermelding van de bedrijfsnaam met logo op de projectpagina als sponsor van het onderzoek

9 donateurs

Uniek kunstwerk van Rona Koot

Uniek kunstwerk: foto op plexi glas geprint door kunstenares Rona Koot

1 donateur Niet meer beschikbaar

Uniek kunstwerk van Rona Koot

Wegens succes nogmaals! Uniek kunstwerk: foto op plexi glas geprint door kunstenares Rona Koot

1 donateur Niet meer beschikbaar

Unieke ring van Jesse Jewelry Amsterdam

Unieke ring van Jesse Jewelry Amsterdam met briljant diamanten Alliance 0.5ct gezet in geel, wit of rood gouden ring

1 donateur Niet meer beschikbaar

Unieke lezing door dr. Appelman op locatie

Unieke lezing door dr. Yolande Appelman op locatie in uw bedrijf om alles te vertellen over de man/vrouw verschillen in hart- en vaatziekten.

Niet meer beschikbaar

Unieke lezing door dr. Appelman op locatie + logo op deze website

Unieke lezing door dr. Yolande Appelman op locatie om alles te vertellen over de M/V verschillen in hart- en vaatziekten met logo-vermelding op de website

1 donateur Niet meer beschikbaar