A large brain infarction? Directly to the right hospital for a lifesaving treatment.

Target reached

€60.001 Raised

from €60.000 (100%)
€30.000 thanks to Donations €30.000 thanks to Hartstichting Verdubbelaar
Closed

Dr. Jonathan Coutinho, Academisch Medisch Centrum
Dr. Wouter Potters, Academisch Medisch Centrum

Een opname in een verpleeghuis of zelfs overlijden. Dat kan je overkomen door een groot herseninfarct. Een snelle diagnose in de ambulance en direct vervoer naar een gespecialiseerd ziekenhuis kan dit voorkomen. Dat willen wij met ons onderzoek bereiken.

Je hebt mogelijk een herseninfarct. De ambulance vervoert je naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Op de CT-scan zien artsen dat je een groot herseninfarct hebt, maar die kunnen ze daar niet behandelen. Je moet weer in de ambulance, naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Daar verwijderen artsen een stolsel uit een geblokkeerd hersenvat. Maar ondanks deze behandeling hou je blijvende gevolgen over aan het herseninfarct.

Nieuwe behandeling niet in elk ziekenhuis
Helaas is dit geen uitzondering. De nieuwe katheter-techniek waarmee artsen een stolsel uit een hersenvat kunnen halen, heeft lang niet elk ziekenhuis in huis. Dus moeten veel mensen met een groot herseninfarct na de CT-scan alsnog naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Elke minuut telt
Deze extra ambulancerit kost weer extra tijd. En bij een herseninfarct dalen je kansen op herstel met elke minuut. Voor deze patiënten kan een minuut letterlijk het verschil betekenen tussen wel of niet in een verpleeghuis belanden!

Diagnose al in ambulance
Wij willen deze extra ambulancerit overbodig maken. Dat kan als de ambulancemedewerker al kan vaststellen of iemand een groot herseninfarct heeft.

Badmuts met elektroden
Daarom werken we aan speciale apparatuur die we aansluiten op een badmuts met elektroden, die zelfs door het haar heen de hersensignalen kunnen meten. Zodat het ambulancepersoneel op een schermpje simpel en binnen een paar minuten kan vaststellen of iemand een groot herseninfarct heeft.

Help mee!
Wil je mensenlevens redden en helpen voorkomen dat mensen voor de rest van hun leven in een verpleeghuis belanden? Steun dan ons onderzoek.
De Hartstichting gelooft in ons onderzoek en verdubbelt elke bijdrage. We hebben €50.000 nodig. Elke euro brengt de oplossing dichterbij. Dankjewel!

 

 

 

Persoonlijk bedankje

Krijg een persoonlijke bedankkaart met daarop een kort hersenfilmpje van een van de onderzoekers

30 donors

Ambulance knuffelbeer

Ontvang per post een knuffelbeer in ambulanceoutfit.

24 donors No longer available

Knuffelbeer in ambulanceoutfit

Wegens succes meer beschikbaar! Ontvang per post een knuffelbeer in ambulanceoutfit.

19 donors No longer available

Groepsrondleiding en lezing in het AMC

Kom langs in het AMC voor lezing over herseninfarcten en hersenfilmpjes op een nader te bepalen datum in 2018. (Bij een donatie van € 100 krijgt u toegang voor 1 persoon)

7 donors No longer available

LEGO Ambulancehelikopter

Ontvang een echte LEGO ambulancehelikopter in ruil voor je donatie.

3 donors No longer available

Groepsrondleiding bij een ambulancepost

Krijg een rondleiding bij een ambulancepost in Amsterdam en zie waar we het onderzoek gaan uitvoeren. Datum: maandag 20 augustus 2018. (Bij een donatie van € 150 krijgt u toegang voor 1 persoon)

3 donors No longer available

Je eigen hersenfilmpje

Kom langs voor een persoonlijk hersenfilmpje in het AMC en krijg na afloop je eigen ingelijste fragment uit jouw hersenfilmpje.

5 donors No longer available

Logo op deze website

Wordt sponsor van het onderzoek en je bedrijfsnaam en logo worden op deze projectpagina getoond, zodat iedereen ziet dat u dit innovatieve onderzoek steunt.

Lezing op locatie + logo op deze website

Onderzoekers komen langs op locatie om een lezing te geven over het herseninfarct en de behandeling daarvan. Met logo-vermelding op deze projectpagina.

No longer available