Hartinfarcten voorkomen met big data

Streefbedrag behaald

€ 50.491 Opgehaald

van totaal € 50.000 (100%)
€ 25.245 dankzij Donaties € 25.245 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Afgesloten
Deze actie is geslaagd! Je kunt niet meer doneren. Wij feliciteren onderzoeker Raymond Noordam van harte met het behalen van deze geweldige prestatie en wensen hem veel succes met het onderzoek!

 

"De juiste behandeling krijgen bij een hartinfarct is niet vanzelfsprekend. Dat wil ik veranderen met big data-onderzoek!"

Raymond Noordam, Leids Universitair Medisch Centrum

Je wilt als patiënt zeker weten dat je de juiste behandeling krijgt. Bij de behandeling tegen een hartinfarct is dat niet vanzelfsprekend. Het kan per leeftijd verschillen wat je nodig hebt. Maar daarover is te weinig bekend. Onderzoek is nodig om deze mensen beter te behandelen of zelfs te redden. Help mee en zorg dat dit onderzoek er komt!

 

Verkeerd behandeld door je leeftijd

Sinds kort is bekend dat je leeftijd, van invloed kan zijn op de behandeling die je nodig hebt tegen een hartinfarct. Dit is vanwege biologische processen in het lichaam. Medicatie die op je 65e werkt, werkt op je 80e misschien juist helemaal niet. In het ergste geval had een beter passende behandeling iemand die nu is overleden, nog in leven kunnen houden.

 

Gegevens analyseren om levens te redden

Daarom wil ik medische en genetische informatie van een half miljoen mensen analyseren. We kijken naar risicofactoren zoals hoge bloeddruk en cholesterol, maar bijvoorbeeld ook naar ontstekingsfactoren en het lichaamsgewicht. Door verbanden te leggen met gegevens uit een databank ontstaan een hoop nieuwe inzichten. Zo kunnen we achterhalen wat de aanleiding is voor een hartinfarct, bij verschillende leeftijdsgroepen vanaf 65 jaar.

 

Nooit meer verkeerd behandeld

We willen zeker weten dat de patiënt de juiste behandeling krijgt én geen overbodige medicatie krijgt. Door te achterhalen wat je precies per leeftijd moet doen om een hartinfarct te voorkomen, kunnen we levens redden.

 

Maak het verschil

Helaas heb ik van dichtbij meegemaakt dat iemand ondanks behandeling toch aan een hartinfarct is overleden. Daarom ben ik extra gemotiveerd om het verschil te maken. Help mij om dit onderzoek te kunnen doen.