Een veilig en snel medicijn bij een beroerte.

Streefbedrag behaald

€ 52.495 Opgehaald

van totaal € 50.000 (104%)
€ 26.247 dankzij Donaties € 26.247 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Afgesloten

Een medicijn dat het ambulancepersoneel direct kan toedienen bij een beroerte. Dat hoop ik met mijn onderzoek te bereiken. Om levens te redden en blijvende hersenschade te voorkomen.

Halfzijdig verlamd, spraakproblemen of zelfs overlijden. Dat kunnen gevolgen zijn van een beroerte. Bij een beroerte telt elke seconde. Hoe langer hersenweefsel geen zuurstofrijk bloed krijgt, hoe ernstiger de gevolgen. Nu kan de behandeling pas starten als de diagnose vaststaat. Dat wil ik met ons onderzoek veranderen.

Verschillende oorzaken, verschillende behandeling

Een beroerte wordt veroorzaakt door een herseninfarct of door een hersenbloeding. Dezelfde aandoeningen, maar twee verschillende oorzaken. Bij een herseninfarct raakt een bloedvat afgesloten door een bloedstolsel en zijn stolseloplossers (trombolytica) nodig. Maar bij een hersenbloeding is een bloedvat opengescheurd. Stolseloplossers zijn dan juist levensgevaarlijk: ze maken de bloeding en de hersenschade alleen maar erger.

Wachten overbodig

Patiënten met een beroerte ondergaan nu eerst een CT-scan in het ziekenhuis. Als vaststaat dat de patiënt geen bloeding heeft, kunnen artsen stolsteloplossers toedienen. Met ons onderzoek willen we deze ‘wachttijd’ overbodig maken. Zodat we 1 tot 4 uur eerder kunnen starten met de behandeling.

Supersnel en veilig

Wij werken aan een medicijn dat het ambulancepersoneel direct kan toedienen: stolseloplossers verpakt in ‘slimme’ nano-deeltjes met een slot erop. Bij een herseninfarct komen stofjes vrij in het bloed die het slot openmaken. Bij een hersenbloeding ontbreken deze stofjes en blijft het slot dicht. Zo krijgen mensen na een beroerte een supersnelle, maar veilige behandeling.

Ook voor andere aandoeningen

Als ons onderzoek slaagt, kunnen we dit slimme verpakkingsmateriaal in de toekomst ook gebruiken voor andere hart- en vaatziekten, zoals een hersenbloeding, maar ook voor hartinfarcten en longembolieën.

Samenwerking

Voor mijn onderzoek werk ik samen met onderzoekers van de Technische Universiteit Delft.

Team Crowdfunding

crowdfunding@hartstichting.nl

Een college

Bij een donatie van €10 kun je een college van prof.dr. Jan van Esch en dr. Volkert van Steijn volgen in Delft over de technologie van het onderzoek óf een college van Yaël in Leiden over de biologische kant van het onderzoek. (beschikbare data volgen)

63 donateurs

Twee colleges

Bij een donatie van €20 kun je twee colleges volgen. Zowel het college in Leiden van Yaël over de biologie van het onderzoek, als het college in Delft over de technologie van het onderzoek van prof. dr. Jan van Esch en dr. Volkert van Steijn. (beschikbare data volgen)

30 donateurs

Colleges inclusief Artwork

Bij een donatie van €50 kun je twee colleges volgen. Zowel het college in Leiden van Yaël over de biologie van het onderzoek, als het college in Delft over de technologie van het onderzoek van prof. dr. Jan van Esch en dr. Volkert van Steijn. (beschikbare data volgen) Daarnaast krijg je een mooi kunstwerk kado.

15 donateurs Niet meer beschikbaar

Escaperoom "The Haunted Laboratory" (2p)

Bij een donatie van €100 kun je met twee personen deelnemen aan de escaperoom "The Haunted Laboratory".

11 donateurs Niet meer beschikbaar

Artwork + logo

Bij een donatie van €1000 krijg je een bijzonder kunstwerk, en plaatsen we je bedrijfslogo op deze website.

Artwork, logo èn lezing

Bij een donatie van €1500 krijg je een bijzonder kunstwerk, en plaatsen we je bedrijfslogo op deze website. Daarnaast krijg je een lezing van Yaël Nossent op locatie.

Artwork, logo, lezing + partnership

Bij een donatie van €2500 krijg je een bijzonder kunstwerk, plaatsen we je bedrijfslogo op deze website, en krijg je een lezing van Yaël Nossent op locatie. Daarnaast is het mogelijk om partner te worden van het Europese onderzoekconsortium (ITN of RIA).

1 donateur