Help de hartfalenpatiënt

Streefbedrag behaald

€ 60.554 Opgehaald

van totaal € 60.000 (100%)
€ 30.277 dankzij Donaties € 30.277 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Afgesloten
Deze actie is geslaagd! Je kunt niet meer doneren. Wij feliciteren Dr. Roland van Kimmenade, Lisette Baltussen en Marjolein Verdijk van harte met het behalen van deze geweldige prestatie en wensen hen veel succes met het onderzoek!

 

"Continu dorst hebben is heftig en misschien zelfs onnodig!"

Dr. Roland van Kimmenade, cardioloog bij Radboudumc en verpleegkundig specialisten Lisette Baltussen en Marjolein Verdijk.

Hartfalenpatiënten krijgen vaak het advies om tegen de klachten minder vocht te drinken. Maar een vochtbeperking is lastig, de patiënt heeft continu dorst. Daarom willen we voor eens en voor altijd onderzoeken of minder drinken wel zin heeft. Jouw bijdrage helpt alle hartfalenpatiënten!

 

 

Last voor de hartfalenpatiënt

Patiënten met hartfalen gaan vaak steeds verder achteruit. Daarbij moeten ze dan elke dag weer bijhouden hoeveel ze drinken. Ze hebben veel dorst, het is zwaar en confronteert hen constant met hun ziekte. Soms nemen patiënten ijsblokjes of kauwgom tegen de dorst of ze deppen hun mond met een nat washandje. Dit onderzoek kan een deel van deze ziektelast wegnemen en hun levenskwaliteit verbeteren.

 
Onderzoeken of minder drinken werkt

Om te onderzoeken of minder drinken echt nodig is, splitsen we zo’n 500 hartfalenpatiënten op in 2 groepen. De ene groep drinkt maximaal 1,5 liter vocht per dag, zoals nu gebruikelijk is. De andere groep mag onbeperkt drinken. De impact van deze aanpassing controleren we nauwkeurig om conclusies te kunnen trekken voor alle patiënten.

 
Direct resultaat

Zorgt onbeperkt drinken niet voor meer klachten en wel voor een betere levenskwaliteit? Dan is de vochtbeperking niet nodig. Zo helpen we de patiënt van een zware last. Het resultaat van dit onderzoek kan onmiddellijk worden toegepast!

 

Maak het verschil

De ziekte zelf is al heftig genoeg, dus het is tijd om hun dorstlast te verlichten. Al met 25.000 euro kan ons onderzoek van start. Steun dit onderzoek!