Beroertes bij vrouwen voorkomen

Streefbedrag behaald

€ 64.710 Opgehaald

van totaal € 60.000 (107%)
€ 32.355 dankzij Donaties € 32.355 dankzij Hartstichting Verdubbelaar
Afgesloten

Update:

Geweldig, we hebben het gehaald! Dankzij al jullie gulle donaties kan mijn onderzoek naar het beter voorspellen van beroertes middels Artificial Intelligence van start gaan. Ontzettend bedankt allemaal!

De deadline voor deze crowdfunding al over enkele dagen. Maar het zou geweldig zijn als het lukt om mijn onderzoek in die tijd verder uit te breiden. Als we nog €5.000 extra inzamelen, kan ik de software ook geschikt maken om het risico op een hartinfarct nauwkeurig te bepalen. Zo kunnen we dus niet alleen beroertes, maar ook hartinfarcten beter voorkómen. Help jij mee met deze volgende stap? 

--------------------------------------------------------------------------

Hine van Os, arts-onderzoeker in het Leids Universitair Medisch Centrum

Te veel vrouwen weten nu niet dat ze een hoog risico lopen op een beroerte. Ze krijgen mogelijk dus te laat adviezen en medicijnen om een beroerte te voorkomen. Dat wil ik veranderen.

Ik wil slimme, interactieve software ontwikkelen waarmee huisartsen direct zien wat jouw persoonlijke risico is op een beroerte. De software laat bovendien zien hoeveel jouw risico daalt als je bijvoorbeeld bloeddrukverlagers slikt, of stopt met roken.

Ik verwacht dat hierdoor duizenden mensen eerder op de hoogte zijn van hun verhoogde risico. En daardoor op tijd de juiste preventieve behandeling krijgen.

Beroerte heeft grote gevolgen
Elk jaar overlijden zo’n 43.000 mensen aan een beroerte. In het verpleeghuis waar ik werkte tijdens mijn studie geneeskunde zag ik voor het eerst hoeveel impact een beroerte kan hebben. Regelmatig verzorgde ik jonge mensen met een halfzijdige verlamming. Anderen hebben blijvende problemen met bijvoorbeeld praten of hun geheugen. Toen wist ik dat ik er alles aan wil doen om beroertes te voorkomen.

Vooral voor vouwen
Mijn project richt zich op vrouwen, omdat we denken dat veel vrouwen met een hoog risico dit zelf nog niet weten, en hun huisarts ook niet. Er wordt bij de huidige risicoschatting nauwelijks gekeken naar factoren die juist bij vrouwen het risico sterk kunnen verhogen, zoals hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap of migraine. Dit moet veranderen.

Nieuwe risicofactoren in beeld
Ons unieke onderzoeksteam van data-wetenschappers en artsen gaat met moderne technieken uit de informatica (artificial intelligence) gegevens van bijna 2 miljoen huisartspatiënten analyseren. We verwachten zo de risicofactoren voor vrouwen goed in beeld te krijgen. Mogelijk vinden we ook compleet nieuwe factoren, waar we niet eerder aan gedacht hadden.

Software voor huisartsen
We willen dat huisartsen die nieuwe kennis echt gebruiken om vrouwen met een verhoogd risico op tijd te behandelen, daarom maken we software op maat voor de huisartspraktijk. Huisartsen kunnen hiermee veel preciezer en persoonlijker het beroerterisico inschatten dan tot nu toe mogelijk is, met één druk op de knop.

Interactief en persoonlijk
De software wordt interactief: je kunt dus direct zien hoe jouw persoonlijke risico daalt als je bijvoorbeeld bepaalde medicijnen slikt, of 10 kilo afvalt. Ik verwacht dat dit vrouwen motiveert om de nodige medicijnen te slikken of gezonder te leven.

Samen met patiënten
De software moet heel eenvoudig te begrijpen zijn. We ontwikkelen hem daarom samen met psychologen, huisartsen en bovenal met patiënten. Als de software goed werkt, kunnen we deze na dit project makkelijk toepasbaar maken andere ziekten dan beroerte, zoals een hartinfarct, ook bij mannen.

Help mee!
Voor ons onderzoek hebben we €50.000 nodig, en dit lukt ons alleen met jouw hulp! De Hartstichting gelooft in ons onderzoek, en verdubbelt elke bijdrage. Dus steun mij, en draag bij aan een toekomst waarbij we beroerte bij vrouwen kunnen zien aankomen, en dus ook voorkómen. Dankjewel!

 

 

Persoonlijk bedankje

Persoonlijk bedankje van Hine met een Hartstichting armbandje met hartje (zolang de voorraad strekt)

23 donateurs

Persoonlijke Gezondheidscheck

Met de persoonlijke gezondheidscheck van NIPED kun je een wetenschappelijk onderbouwde check van je gezondheid doen, voor deze gelegenheid gratis aangeboden bij een donatie van €15. Deze kan worden aangevuld met het BENEFIT programma; een beloningssysteem dat deelnemers stimuleert gezond(er) te leven.

32 donateurs

Lezing over Artificial Intelligence in de geneeskunde - exclusief voor studenten

Exclusieve en interactieve lezing over Artificial Intelligence in de geneeskunde. Vooraanstaande onderzoekers en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven spreken. Datum nader te bepalen.

1 donateur Niet meer beschikbaar

Hardloopclinic & bootcamp

Hardloopclinic & bootcamp door collega's Victor en Marijke in Leiden. Voor iedereen die wil werken aan hardlooptechniek of een avondje goed wil bewegen. Datum nader te bepalen, per sessie 20 plekken beschikbaar.

15 donateurs

Techno event

Exclusief nazomers techno event in Leiden met live set van o.a. Hine. Line-up en precieze datum volgen.

5 donateurs Niet meer beschikbaar

Lezing over Artificial Intelligence in de geneeskunde

Exclusieve en interactieve lezing over Artificial Intelligence in de geneeskunde. Vooraanstaande onderzoekers en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven spreken. Datum nader te bepalen

9 donateurs Niet meer beschikbaar

Exclusieve pianoles

Een pianoles van Hine, locatie op wens van de donateur. Indien geen piano beschikbaar is biedt het muziekcentrum aan het mooie Rapenburg in Leiden mogelijkheden! De pianoles kan ook aan duo's worden gegeven.

Niet meer beschikbaar

Kunsthistorische rondleiding door Leiden

Kunsthistorische rondleiding door Leiden met professionele gids. Datum nader te bepalen.

10 donateurs Niet meer beschikbaar

Piano recital op locatie

Recital door Hine, locatie op wens van de donateur. Hine heeft een deeltijd studie klassiek piano voltooid op het Koninklijk Conservatorium, en speelt zelf het liefst Chopin en Debussy. Programma van de recital verder in samenspraak met de donateur.

1 donateur Niet meer beschikbaar

Exclusief schilderij van Van Os

Exclusief schilderij van Hine en zijn zus Rianne van Os, onderwerp in overleg met de kunstenaars. Rianne rondt momenteel de kunstacademie af als beeldend kunstenares en Hine is een fanatiek hobbyist. Het betreft het samenwerking tussen meester en leerling.

1 donateur Niet meer beschikbaar

Exclusief schilderij van Van Os

Wegens succes nogmaals! Exclusief schilderij van Hine en zijn zus Rianne van Os, onderwerp in overleg met de kunstenaars. Rianne rondt momenteel de kunstacademie af als beeldend kunstenares en Hine is een fanatiek hobbyist. Het betreft het samenwerking tussen meester en leerling.

Bedrijfsnaam en logo op deze website

Vermelding op deze projectpagina als sponsor van het onderzoek met logo van je bedrijf.

Lezing over Artificial Intelligence op locatie + vermelding op deze website

Exclusieve lezing op locatie over Artificial Intelligence in de gezondheidszorg door Hine van Os met vermelding op de projectpagina als sponsor van het onderzoek en met logo van je bedrijf.

Niet meer beschikbaar