Tegenprestatie!

08 September 2017 15:45

Het was een ontzettend leuke en inspirerende middag en avond. De deelnemers varieerden van getransplanteerden en hun families tot mensen die uit interesse in het onderzoek hebben gedoneerd. Het was leuk om te zien hoe deelnemers ook onderling ervaringen uitwisselden en hun verhaal vertelden. Ik vond het een bijzondere ervaring en het geeft een extra boost om te zien voor wie je het nou eigenlijk allemaal doet.

De middag begon met een uitleg bij de pathologie over de verschillende soorten afstoting, door één van onze pathologen die ook daadwerkelijk de biopten van patiënten beoordeelt en ontzettend goed kon vertellen over wat je nou precies ziet en wat dat voor gevolgen heeft. Vervolgens heb ik een rondleiding in het genetica lab gegeven, waarbij een aantal deelnemers hun eigen DNA hebben geïsoleerd. Na een pauze met broodjes hadden we drie lezingen, de eerste door Prof. Folkert Asselbergs (cardioloog), daarna van Wouter Duinisveld (triatleet met een donorhart) en tenslotte heb ik verteld over mijn huidige en toekomstig onderzoek. We hadden gerekend op een half uurtje per lezing, maar door alle vragen liep dat al snel uit en net voor 22:00 (!) vertrokken de laatste mensen.

Iedereen was ontzettend enthousiast en ik begreep dat de verwachtingen meer dan waargemaakt zijn, dus dat is leuk om te horen! Nu weer aan de slag met de voorbereidingen voor het verzamelen van patiënten en donoren, zodat we begin volgend jaar aan de slag kunnen met de genotypering.

Jessica